POLITIKA ZASEBNOSTI

Namen Regros politike zasebnosti je seznanitev kupcev, potencialnih kupcev ali obiskovalcev spletnega mesta Regros z nameni in pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov. Vse naše aktivnosti v zvezi z obdelavo osebnih podatkov so v skladu z veljavno evropsko zakonodajo (predvsem Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in ter konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z osebnimi podatki, ki jih Regros dobi od vas, kadar obiščete in uporabite Regros spletno mesta ali mu jih posredujete na drug način.

PIŠKOTKI

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (v nadaljevanju ZEKom-1), Uradni list RS 109/12, 110/13, 40/14- ZIN-B, 54/14- odl. US, 81/15 in 40/17 (ZEKom- 1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.Po zakonu ZEKom-1 je shranjevanje podatkov in pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika in uporabnika, dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave ter podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Prav tako je dovoljeno tehniško shranjevanje podatkov ali dostop do njih izključno zaradi procesa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran.

Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran, jo brskalnik pokaže strežniku ter tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že porabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Namen piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniško izkušnjo pri ogledu spletnih strani. interakcija med vami in spletno stranje je s piškotki hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni vaše osebne preference in izkušnje. Tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa postane bolj učinkovito.

REGROS PIŠKOTKI

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa se za določeno obdobje shranijo na vašo napravo, tudi ko našo spletno stran že zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani. S shranjenimi piškotki pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske spletne strani, tako da se vam naslednjič ni več treba prijaviti oziroma se spletni prikaz vsebine prilagodi vaši napravi. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo iz drugih spletnih mest, npr. Facebooka, Twitterja, Googla in drugih. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, se piškotki ne bodo namestili.

Poleg naštetih uporabljamo tudi piškotke, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo vašim potrebam.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno v statistične namene ter v namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev (a le tako, da vaše identitete ni možno odkriti), za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih, za sledenje uporabniku prek različnih spletnih mest, prilagajanje vsebine njihovim interesom ter v trženjske in oglaševalske namene.

Piškotek Funkcionalnost Veljavnost Avtor
wordpress_logged_in_* za shranjevanje prijavljenih uporabnikov. vztrajno WordPress
tk_ai za shranjevanje edinstvenega ID-ja uporabnika do konca seje Autinattic, JetPack, WooCommerce
wordpress_test_cookie da preberete, ali je mogoče namestiti piškotke Funkcionalen WordPress
wp-settings-1 za shranjevanje uporabniških nastavitev Funkcionalen WordPress
_lscache_vary Zagotoviti preprečevanje predpomnjenih strani. 2 dni Litespeed
wp-settings-time-1 za shranjevanje uporabniških nastavitev Funkcionalen WordPress