Gravotech Know How

Gravotech originates from Gravograph who created the first small Pantograph in 1938 and Technifor who invented permanent marking with Dot Peen technology in 1984 joining forces together with Vision Numeric, software publisher of 3D CAD-CAM software. BA This merge gives us a unique know-how to put to your service.

This merge gives us a unique know-how to put to your service.

Since then, we carried on innovating, with

 • Gravograph laser technology introduction in 1995,
 • Technifor scribing technology in 1999,
 • 2D and font reading
 • Industry 4.0 tools with our international Group Support Centre (GSC) in 2017.

All these competencies are today at your service to provide a complete solution that fits best to your needs.

Our Global Network

Your satisfaction and the service continuity of your operations are our first priorities. We therefore focus the development of our service offer to secure and maximize your use of our solutions.

As your needs may differ, depending whether you are in manufacturing, leading the network of retail shops of a famous brand or an independent entrepreneur expert in your activity. We make every effort to adapt our service levels and benefits to your expectations

We have created international repair and technical hubs to gather all the technical skills and competencies together. This allows us to:

 • Secure quick repairs in compliance with our group quality standards
 • Offer hotline technical support with extended business hours
 • Ensure the availability of backup machines in case yours becomes unavailable.
 • Ship spare parts within Day+1 lead time.
 • Give you access to experts trained on your applications.

In addition, our 150 Gravotech technicians and those of our partner distributors are present in more than 50 countries to bring the necessary on-site support to the use of our solutions.

Podporno središče

Prave informacije ob pravem času

Stranke, integratorji, distributerji in vsi, ki imajo stroj za označevanje, postanejo člani centra za podporo skupine.

Namenski spletni portal je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in ponuja spletni dostop do uporabnih informacij, vključno s smernicami za integracijo, navodili za ukaze, primeri programiranja PLC-ja, dokumentacijo o vzdrževanju, širšim pregledom nadomestnih delov itd.

Glavne funkcije tega privilegiranega dostopa so naslednje:

Hiter dostop do vseh informacij in orodij tehnikov, ki so potrebne za namestitev in uporabo izdelkov.

Hitra in preprosta identifikacija referenc delov, enostaven dostop do informacij o delih, košaric predmetov in s tem povezanih funkcij.

Nadzorna plošča za graviranje

Gravotech, ki se ves čas ukvarja z inovacijami, jeseveda sprejel preobrazbo industrije 4.0, tako da je z vodji interneta stvari razvil svojo komunikacijsko platformo za podporo izražanja interneta stvari. Nova rešitev omogoča upravljanje strojnega parka na proizvodni liniji ali v maloprodajni mreži.

To prinaša koristi vsem uporabnikomZa tehnični profil in profil vzdrževanja lahko za vsak parameter nastavimo posebna opozorila.

 • To je v pomoč pri načrtovanju preventivnih vzdrževalnih del in spremljanju obrabe in nadomestnih delov; s takim premikom proti napovednemu vzdrževanju se zagotovi neprekinjeno delovanje. V profilih trženja to zagotavlja tok podatkov za spremljanje dejavnosti strojnega parka in optimizacijo prepustnosti za oceno upravičenosti ter donosnosti naložbe.
 • Ponuja tudi koristne informacije o uporabi in funkcijah stroja (najpogosteje uporabljene funkcije ali vgravirani predmeti) ter pomaga prilagoditi in izboljšati uporabniško izkušnjo. Neposredni uporabniki naših rešitev lahko spremljajo dnevne aktivnosti naših rešitev in prilagajajo svojo obremenitev glede na posebne dogodke in letni čas.Nastavijo lahko tudi prilagojena opozorila.

Vse to je mogoče na eni in edini nadzorni plošči, ki se posodobi samodejno preko oblaka.

Podpora

ZAGON

Ponujamo rešitve za namestitev in zagon vaše opreme, ki ustrezajo vašim nastavitvam in pričakovanjem.

Ali želite biti avtonomni?
Zagotovili vam bomo naše standardne operativne postopke z videoposnetki za usposabljanje, ki so na voljo na spletu v našem centru podpore.

Ali želite, da so poleg vaše ekipe prisotni tudi naši tehniki? Z našimi strokovnjaki, ki bodo delali z vami, vas bomo obiskali na mestu zagona.

USPOSABLJANJE

Naši moduli za usposabljanje so zasnovani tako, da optimizirajo uporabo naših rešitev v najboljših mogočih pogojih.
Na voljo so za celotno paleto naših strojev, programske opreme in dodatkov ter so oblikovani tako, da ustrezajo ravni in profilu udeležencev usposabljanja; dostopni so na spletu na daljavo ali na kraju samem in v naših prostorih za usposabljanje.

Usposabljanje je popolnoma integriran del zagona naših rešitev.

GARANCIJA

Vsi naši stroji imajo 24 mesecev garancije za dobavo rezervnih delov in strošek dela, opravljenega v prostorih podjetja GRAVOTECH.

Glede na vaše potrebe nudimo podaljšanje garancije in dodatne storitve. Garancija je zasnovana tako, da ustreza vašim zahtevam.

Ponujamo tudi standardne ali prilagojene pogodbe o storitvah.

 • Globalna pogodba o storitvah
 • Pogodba o programski opremi
 • Pogodba o preventivnem ali kurativnem vzdrževanju

Naš lokalni tehnični predstavnik vam je vedno na voljo za posredovanje vseh potrebnih informacij.

TEHNIČNA PODPORA

Za vsako vašo poizvedbo vam nudimo lokalno podporo v vašem jeziku v več kot 50 državah, kjer smo vzpostavili prisotnost neposredno ali z našimi distribucijskimi partnerji.

Vsaka od teh lokalnih skupin lahko dobi podporo pristojnega regionalnega centra v bližini naših proizvodnih lokacij z neposredno povezavo z našim mednarodnim podpornim centrom v Franciji, ki je tesno povezan z našim raziskovalno-razvojnim centrom.
Zaradi tega smo učinkoviti in se odzivamo na vse vaše potrebe po pomoči.

S strokovnim znanjem naše podporne službe lahko s hitrimi rešitvami 80 % vaših zahtev obravnavamo na daljavo, kar zagotavlja kontinuiteto vašega poslovanja.

VZDRŽEVANJE

Zahvaljujoč izkušnjam, ki jih imata družbi Gravograph in Technifor, in naši globalni prisotnosti v več kot 50 državah s 150 Gravotechovimi tehniki ter distributerji vam lahko ponudimo široko paleto storitev.

Ponujamo standardne ali prilagojene storitve, ki so razvite tako, da povsem ustrezajo vašim zahtevam

 • Globalna pogodba o storitvah
 • Pogodba o programski opremi
 • Pogodba o preventivnem ali kurativnem vzdrževanju

Dokumentacija

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 71.38 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Gonilniki

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi

Velikost datoteke: 718.77 MB

Prenesi