Dodajanje besedila, logotipa ali slike na steklo je potrebno za pesonalizacijo številnih različnih predmetov:

  • na kozarcih za vino, pivskih kozarcih, zamaških za šampanjec ali steklenicah za darilo, za poseben dogodek ali kot orodje za promocijo
  • na parfumih ali svečah
  • na ogledalih ali kozarcih za dekoracijo
  • na pokalih ali nagradah
  • na okvirih slik
  • uporablja se lahko tudi za druge namene, kot so oznake na oknih ali identifikacija na očalih.

Steklo lahko označimo na različne načine: s tiskanjem, s peskanjem, ročnim rezbarjenjem, graviranjem z laserjem ali z rotacijskim strojem.

Graviranje je najboljši način označevanja pri večini vrst stekla in bo obstojno tudi po več pranjih v pomivalnem stroju.

Graviranje na steklo bo vplivalo le na površino materiala in jo naredilo “hrapavo”. Rezultat je zelo lep zamrznjen izgled, ki izboljša izgled predmeta. Druge efekte lahko z laserjem pridobite z igranjem s parametri.

Lasersko graviranje naredi površno hrapavo, rotacijsko graviranje z diamantom pa izdolbi material, da se ustvari tanjša gravura, hkrati pa ohrani njena preglednost.

Tudi če je graviranje stekla brezbarvno, je možno dodati barvo z uporabo različnih barvil, ki jih ponuja Gravotech. To je idealno za zlato gravuro na poročnem steklu.

Laser bo ustvaril vašo fotografijo na steklu, vrstico na vrstico in ustvaril poseben trenutek za vašo stranko. Graviranje stekla po meri je zelo dragocen posel, obe tehnologiji bosta zagotovili hitro donosnost naložbe.

Lasersko graviranje stekla

Laser je še posebej priporočljiv za graviranje fotografij ali logotipov, saj so rezultati spektakularni in tudi najmanjše podrobnosti je mogoče vgravirati na steklo.

Najbolj priljubljen pripomoček našega stroja za graviranje stekla je vrtljiva naprava, saj bo laserju omogočila graviranje okroglih predmetov s samodejnim vrtenjem za 360°. Upoštevajte, da stekla ni mogoče rezati z laserjem.

Graviranje stekla z laserjem preprečuje nevarnost zloma izdelka ali orodja. Ta brezkontaktna tehnologija zagotavlja varno graviranje tudi na najtanjšem steklu in je tiho. Vendar pa se pri laserski obdelavi stekla naravno pojavijo razpoke, odvisno od kakovosti stekla (kristal je običajno brez razpok).

Za zmanjšanje neželenih razpok priporočamo, da pred lasersko obdelavo na steklo, ki ga obdelujete, položite moker papir. To bo izboljšalo odvajanje toplote in s tem zmanjšalo učinke razpok. Ko uporabljate to tehniko, ne pozabite izklopiti pomoči zraka, da preprečite sušenje papirja.

Z igranjem z goriščno razdaljo in lasersko močjo je mogoče z laserjem doseči različne vidike. Glede na rezultat, ki ga želite, se bodo laserski parametri samodejno prilagodili zahvaljujoč naši programski knjižnici Gravostyle™. Uporabniku omogoča obdelavo:

  • Belo graviranje
  • Globoko graviranje z možnostjo dodajanja barve v notranjost po (glej katalog barvil Gravotech)
  • Matirana gravura
  • Lahka nebrušena gravura
ZAHTEVAJ DEMO

Graviranje stekla z rotacijskim gravirnim strojem

Rotacijsko graviranje bo povzročilo lahkotno graviranje, ki bo videti kot tradicionalno ročno graviranje. Rotacijsko graviranje je idealno za vektorsko graviranje, kaligrafsko besedilo in obris logotipov.

Diamantna konica fizično gravira material. Zagotavlja popoln rezultat ne glede na sestavo stekla. Z dodajanjem maziva se izognemo mikrorazpokam in vodi do finega in jasnega graviranja.

Odvisno od pritiska na steklo je lahko gravura dovolj globoka, da se napolni z barvo, ali pa je lahko lahka in ustvari učinek praskanja, ki vpliva samo na površino stekla.

Rotacijski stroji za graviranje so cenejši od laserjev, prav tako ni potrebe po odvajanju zraka (v nasprotju z laserjem), stroški vzdrževanja so nizki in povračilo naložbe je hitrejše. Rotacijsko graviranje je kompaktna rešitev in zasnovana za uporabo v trgovinah. Zelo priljubljeni so za osebno personalizacijo majhnih predmetov, kot so bučke, da ustvarite nepozaben trenutek za vaše stranke.

Rotacijske stroje za graviranje je mogoče enostavno nadgraditi in odpreti nove možnosti. Na primer, z vrtljivo napravo lahko gravirate na krožne predmete ali s pladnjem za mazivo, da odstranite stekleni prah, ki ga nosi mazalni sistem.

ZAHTEVAJ DEMO

Acrylic trophy made with CO2 laser engraver

Plexiglass etching : decorative items creation

Interior and exterior signages made of acrylic

Gravotech consumables allows many possibilities

Acrylic laser engraving is ideal for small signage

Glass costumization

Glass engraving machine are ideal for wedding gift

Glass with name engraving

Glass trophy engraving