HIBRIDNI laser, najboljši kompromis med vsestranskostjo, visoko kakovostjo in hitrostjo, ki ustreza vsem vašim potrebam pri označevanju.

HIBRIDNI laser, najboljši kompromis med vsestranskostjo, visoko kakovostjo in hitrostjo, ki ustreza vsem vašim potrebam pri označevanju

VGRADNA LASERSKA MARKIRNA NAPRAVA

HIBRIDNA laserska markirna naprava, 1064 nm je izvrstna za označevanje različnih vrst materialov pri najvišji hitrosti, tako kovin kot plastike.

    • IZREDNA MAKSIMALNA MOČ

Za hibridni laser je značilna maksimalna moč in izjemno kratko trajanje impulza. Zaradi visoke maksimalne moči do 150.000 W na pulz, kar je 15-krat več od standardnega fiber laserja z enako energijo, ponuja edinstveno interakcijo pri visoko kontrastnem označevanju na plastiki.

    • KRATKO TRAJANJE IMPULZA ZA IZJEMNO KAKOVOST OZNAČEVANJA

Majhen premer laserske pike je kombiniran z zelo kratkim trajanjem impulza 8 ns, 10-krat krajšim od standardnega fiber laserja. Kakovost oznake je popolna, brez senc in ožganin zaradi segrevanja. To je idealna rešitev za tanko označevanje in popoln estetski rezultat, kot na primer v sektorju urarstva in izdelovanja nakita.

    • VSESTRANSKOST: GRAVIRANJE OD KOVINE DO PLASTIKE

Zaradi razpona moči hibridnega laserja so mogoča različne vrste označevanja površin. Taka rešitev je izvrstna pri graviranju različnih delov iz različnih materialov, od trde kovine do mehke plastike.

Prenos kataloga naloži gravotech pregled

3D Vizualizacija

Tehnični podatki

Na voljo so različne moči laserja

10 W: popolnoma ustreza za kontrastno lasersko označevanje plastike.

20 W: za zelo visoko produktivno lasersko označevanje, dvakrat hitrejše za vse vrste kovin, tudi najbolj odsevne.

Klasifikacija laserja

Laserski sistem razreda 4, možnost predelave v razred 1 za integracijo v postajo ali vgrajena na linijo v Mini zaščitnem ohišju.

Zasnova monobloka

Zahvaljujoč vgrajenemu zaslonu HMI zagotavlja dostop do samodiagnostike, posodobitev, zgodovine napak, vzdrževalnih funkcij ter poenostavlja izvajanje v vseh položajih in vizualizacijo nalog upravljavca.

Zahvaljujoč vgrajenemu zaslonu HMI zagotavlja dostop do samodiagnostike, posodobitev, zgodovine napak, vzdrževalnih funkcij ter poenostavlja izvajanje v vseh položajih in vizualizacijo nalog upravljavca.

Zelo komunikativen laser

HIBRIDNA laserska markirna naprava je združljiva s široko paleto komunikacijskih protokolov: Ethernet TCP/ IP, RS232, standard 8I/8O, Namenski I/O preko DB-37 in izbirnih industrijskih komunikacijskih protokolov, kot sta Profinet in Ethernet IP.

Robusten laserski sistem

Delovna temperatura do 40 °C, vgrajen in pralen filter za zračno hlajenje, zaščita pred praskami in usedlinami.

Splošno

Valovna dolžina

1064 nm

Razpoložljive različice moči

10 / 20 W

Ključne funkcije

Procesna avtomatizacija

Industrijska eternetna omrežja

Varnostna stopnja D

Vgrajena avtonomna inteligenca

Avtonomen

Programiranje s PLC-jem

PC ni potreben

Upravljanje sledljivosti

HIBRIDNI LASER

Model

H10 / H20

Tehnologija laserja

DPSS

Moč

10W / 20 W

Maksimalna moč

60 kW

Frekvenca

10-100 Khz

Hitrost skeniranja

do 10000 mm/s

Zaslon

Vgrajen zaslon z vmesnikom za: NADZOR V REALNEM ČASU, PREPROSTO DIAGNOZO, POSODOBITVE PROGRAMSKE OPREME, VARNOSTNO KOPIRANJE POMNILNIKA…

Temperatura delovanja

15 – 40°C

Območje označevanja – Vrste leč

F100: 70 mm x 70 mm

F150: 100 mm x 100 mm

F200: 140 mm x 140 mm

F300: 210 mm x 210 mm

Raven varnostnih lastnosti

PL=e

Specifikacije označevanja

+60 Gravotech pisav, možnost pretvorbe pisav uporabnikov in TTF, vse oblike črtnih kod in 2D-kode, logotipi

Komunikacijski vmesniki (standard)

Eternet TCP/IP; konektor 8I/8O; namenski I/O za varnost laserja; RS232; USB

Laserska varnostna klasifikacija

Razred 4

Komunikacijsko vodilo

PROFINET ali ETHERNET IP

Stopnja porabe energije

500 W

Raven vlage

10-85%

Nazivna napetost

100 – 240 V AC

Teža označevalne glave

19.8 kg

Dolžina kabla označevalne glave

All-in-One laser

Smer namestitve označevalne glave

Vse pozicije

Integrirano lasersko neposredno označevanje

Ta modul zagotavlja natančno in dosledno lasersko označevanje DPSS brez kakršne koli mehanske prilagoditve, ko spremenite vrsto dela. Poenostavi vašo integracijo: ni treba ponovno prilagajati goriščne razdalje, tudi če na isti črti označujete različne vrste delov z različnimi višinami.

Ponuja večjo prilagodljivost na vaših proizvodnih linijah, kar omogoča, da imate dele z razliko do 4,72 in. višine brez premikanja laserja. Samo izberite pravo opravilo označevanja in pripravljeni ste na prehod na drugo linijo izdelkov.

Ta modul je kombiniran s senzorjem razdalje za samodejno ostrenje. Vgrajeni laser samodejno zazna površino dela in prilagodi goriščno razdaljo brez kalibracije ali čakalne dobe.

Zagotavlja optimalno kakovost označevanja ne glede na ravnost delov ali njihovo obliko, stalen kontrast in globino.

Povečajte svojo produktivnost z najhitrejšo rešitvijo. Takojšnje ponovno ostrenje – manj kot 0,1 sekunde za spremembo goriščne razdalje in skrajšanje časa cikla označevanja.

Ta HIBRIDNI laserski marker upravlja tudi cilindrične površine, kotne ravnine in večnivojske površine brez premikanja glave. Takojšnje označevanje na kompleksnem delu z možnostjo mešanja ukrivljenih površin in kotnih ravnin na različnih višinah do 4,72 amplitude. Brez deformacije znakov in enakomeren kontrast na celotnem območju graviranja.

zahtevaj demo
Vdelana programska oprema na laserju

Ta HIBRIDNI laserski marker lahko deluje neodvisno v proizvodni liniji in brez računalnika generira vse podatke, potrebne za vašo identifikacijo.Takoj lahko serizira vaše dele, ustvari edinstven ID s kompleksno vsebino označevanja (časovni žigi z več formati, spremenljivkami, števci, kodami premika) in posodobi besedilo in 1D/2D kode, ki so vnaprej določene v vaših predlogah.Zmogljiva vgrajena elektronika lahko komunicira in centralizira informacije, ki prihajajo iz vaših PLC-jev in baze podatkov v realnem času, kar vam prihrani čas in poveča vašo produktivnost.

LASERTRACE, ki ga je razvil Gravotech in ga obogatil s številnimi uporabniškimi izkušnjami, je edinstvena programska oprema, zasnovana posebej za ustvarjanje datotek za označevanje, ki se naložijo v laserski sistem.

Vključuje grafično kompozicijo za dodajanje besedila, logotipov in kod, kot je Datamatrix, v vaše predloge za označevanje.

Svoj proces označevanja lahko oblikujete v skladu z določenimi pravili, dejanji (bloki za označevanje), ki jih je treba izvesti, zaporedjem izvajanja in možnostjo izvajanja velike izbire prehodov (aktivacije izhodov, bloki kamere, spremenljivke itd.).

Ta paket vam pomaga prebrati kode in besedila med postopkom označevanja, da zagotovite, da je označevanje pravilno opravljeno, in ohranite 100-odstotno sledljivost vaših izdelkov.

Visoka zmogljivost: bralna kamera z osvetlitvijo, sistemom samodejnega ostrenja in zaščitnim objektivom. Enostavna nastavitev: le nekaj klikov vas loči od popolnega nadzora 1D/2D kod in vašega besedila (pisave OCR), nadzora kakovosti vidnosti kode (ocena).

Spremljanje kakovosti označevanja s sprožitvijo velike izbire operacij, samo pošiljanje statusnih informacij in zgodovine na PLC, aktiviranje alarmov, aktiviranje aktuatorjev za zavrnitev okvarjenih delov.

zahtevaj demo

Ta laserski marker lahko obdela več kot 15 materialov

HIBRID

Plastika

ABS


PA


PC


PE, BET


PMMA, Akrilično


POM – PBT​​


PP


Kovine

Aluminij


Eloksirani aluminij


Medenina​​


Karbid​​


Prevlečena kovina


Baker


Zlato, srebro, nikelj, platina


Nerjaveče jeklo


Jeklo


Titan


= Označevanje/jedkanje   = Rezanje  = Graviranje/Globoko označevanje