Akrilno steklo je znano tudi kot pleksi steklo ®, PMMA in še pod katerim drugim komercialnim imenom. Akril je lahek, tog in UV odporen, zaradi česar je idealen za podlogo ali črke. Ker se potrebe strank razlikujejo (prozoren material, videti le svetlobo skozi material, sploh ne videti skozi), Gravotech ponuja različne vrste akrila: prozorne nebarvane, prosojne barve, neprosojne barve in neprosojne zamrznjene.

Obstajata dve vrsti akrila:

  • Celično ulit (ekstrudiran):Je cenejši, ima nižjo toleranca debeline (5% proti 15% pri liti verziji).
  • Neprekinjeno ulita vrsta:Ima najboljši poliran videz pri rezanju z laserjem in bela gravura graviranju z laserjem.

Ker lahko kakovostne ekstrudirane akrile v velikih količinah najdemo pri distributerjih PMMA, se ponudba materialov pri Gravotechu osredotoča na ulit akril, ki bo vašim strankam ponudil dodano vrednost. Seveda lahko naši rotacijski in laserski stroji za graviranje akrila obdelajo vse vrste akrila.

Za ustvarjanje zaslonov, notranjih ali zunanjih napisov, reklamnih predmetov, pokalov in trofej, so idealni stroji za rezanje iz akrila. Programska oprema Gravostyle ™ lahko ustvari zložljivo površino ali utore, tako da laser lahko obdela akril tako, da ga je mogoče upogniti.

Rotacijski stroj za rezanje in graviranje akrila

Z Gravostyle™ in njegovimi vgrajenimi prednastavljenimi parametri lahko z istim laserjem režete, zložite in varite kateri koli tanek akril (manj kot 5 mm). Ko gre samo za rezanje, lahko naši laserski graverji CO2 dosežejo globino 25 mm (1 palec).

Največja širina je neposredno povezana z močjo laserskega vira, tudi če ima hitrost pomembno vlogo. Pravilo palca: štejte približno 5 W na mm debeline, to pomeni, da lahko 40 W CO2 laser razreže 8 mm debelo akrilno ploščo.

Naši laserji lahko ob rezanju ustvarijo končni sijajni polirani rob na akrilu, zahvaljujoč programski opremi Gravostyle™, ki prilagaja hitrost in moč laserja. Akril se takoj stopi, ko laserski žarek zadene območje, in se takoj strdi, ko ne. Rezultat je gladka stopljena površina na robu, prozorna in polirana, kar je dobrodošlo na trgu oznak.

Glavna prednost je, da ročno poliranje ni potrebno, izdelek je pripravljen, ko pride iz laserja. Priporočamo širok objektiv (do 4”) za boljši končni rezultat (ker bo rob bolj raven).

Dodajte barve na akrilno podlago z UV tiskalnikom, saj je ta material kot nalašč za to. Uporabite način Print & Cut, da avtomatizirate rezanje z laserjem z uporabo iste elektronske datoteke, ki ste jo prej uporabljali v tiskalniku.

Za zunanje oznake priporočamo, da izrežete prozorno akrilno ploščo enake oblike kot tiskana in jo nalepite zgoraj. Tako boste zagotovili dolgotrajne barve, saj boste črnilo zaščitili pred zunanjim UV in elementi, ki ga običajno belijo.

ZAHTEVAJ DEMO

Acrylic trophy made with CO2 laser engraver

Plexiglass etching : decorative items creation

Interior and exterior signages made of acrylic

Gravotech consumables allows many possibilities

Acrylic laser engraving is ideal for small signage

Rotacijski stroj za rezanje in graviranje akrila

Naša orodja za rotacijsko graviranje lahko režejo ali vrtajo do 25 mm. Programska oprema Gravostyle™ omogoča stranski zaključni prehod in pridobivanje gladke zamrznjene površine na robovih.

Paleta percut je narejena za produktivnost in vzdržljivost rotacijskih graverjev: kratka orodja za obdelavo z uporabo visokofrekvenčnega ali klesnega vretena.

Funkcija Gravostyle™ CAM omogoča izračun 2D ali 3D poti orodja in realizacijo ravnih 3D napisov s katerim koli rotacijskim strojem.

Tega rezultata ni mogoče doseči s trenutnimi laserskimi tehnologijami na trgu. Poleg tega je dno lahko prozorno z rezalnikom kroglic in prekrivanjem 0,05 mm (ali manj).

Rotacijska tehnologija ne predstavlja nevarnosti požara. Akril je zelo vnetljiv material, ko se uporablja z laserjem, zato je laser treba ves čas opazovati, medtem ko lahko rotacijski graverji delujejo z zelo omejenim nadzorom

Uporabnik lahko dela na drugih opravilih, kar skrajša čas in stroške. Poleg tega laserji za akril potrebujejo sesalnik zraka s filtri za menjavo, medtem ko rotacijski potrebuje zbiralnik odrezkov (cenejši od odsesovalnika zraka), filter ni potreben.

ZAHTEVAJ DEMO

Small signage done with acrylic cutting machine

Chess set made by acrylic cutting

Letter cut with mechanical engraving machine

Akrilni materiali

Za vaše prozorne zunanje napise izberite akril. Je odporen material na madeže, prstne odtise in praske ter se lahko uporablja tako na sprednji kot zadnji strani.

Odkrijte lito različico akrila za sodoben, a odporen zaključek. Oglejte si naš material za graviranje.

Ustvarjen za profesionalce graviranja Gravoglas 1 je še posebej priljubljen zaradi sijaja svojih črnih, zlatih in srebrnih barv. Gravoglas 1 je odličen za zunanjo uporabo.

Obratno graviranje z rezalnikom prinaša globino in volumen vaši kreaciji. Gravoglas 1 je mogoče gravirati in rezati tudi z laserji.

Njegova mat površina zagotavlja rezultate, skladne z ADA, in odličen videz. Ustvarite čudovite Braillove in tipne znake z Gravotac™!

ZAHTEVAJ DEMO

Letter engraving on acrylic with acrylic engraving machine

Blue acrylic interior signage with braille

Photo engraving on clear acrylic

Photo engraving on clear acrylic